KUVA

KUVA

tiistai 5. helmikuuta 2013

Herkkuja ja hyvän mielen kuvia vol 5:)

 Tänään illalla herkuteltiin vieraiden kanssa :)


Valkosuklaajuustokakku ja fetapiiras on meidän perheen suurta herkkua <3

Tässä ohjeet niihin, kannattaa kokeilla :)

FETAPIIRAS

Pohja
3 dl vehnäjauhoja, 125 g margariinia, 2-3 rkl kylmää vettä

Täyte:
1 purkki fetajuustoa ( 200g)
1 rasia kirsikkatomaatteja (250g)
1 ruukkubasilika
Rucola - Pesto Tuorejuusto (apetit apetina)
2 dl kermaa
1 rkl perunajauhoja
suolaa, pippuria

Pinnalle:
50-100 g juustoraastetta

Valmistus
Sekoita margariini ja jauhot.
Lisää kylmä vesi. Anna levätä 1 tunti.
Paista pohjaa 10 minuuttia, 250 asteessa.
Aseta feta, tomaatit ja basilika vuoan pohjalle taikinan päälle.
Sekoita kerma, tuorejuusto, mausteet,perunajauhot ja kaada seos tomaattien päälle. Lisää juustoraaste pinnalle.
Paista 15-20 minuuttia, 225 asteessa.


VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU

Pohja

150-200 g kaurakeksejä
100 g voita

Täyte

5 liivatetta
200 g mascarponea
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
3 tl vaniljasokeria
vettä
maito- ja valkosuklaata koristeluun tai mitä mieleen juolahtaa :)

Valmistus

Murusta keksit vaikkapa pakastepussissa ja sulata voi. Yhdistä ja taputtele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Vatkaa mascarpone ja tuorejuusto yhteen, sekoita joukkoon suklaa, tomusokeri ja vaniljasokeri.
Sulata liivate tilkkaan kuumaa vettä. Kaada liivate norona tuorejuusto-valkosuklaaseokseen.
Nostele kerma joukkoon.
Kaada täyte keksipohjan päälle. 
Anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mielellään yön yli.
Rouhi maito- ja valkosuklaata, koristele kakku niillä ennen tarjoilua.
Koristelu ei ole välttämätöntä :)



Mikä on teidän lemppariherkkunne?:)



Tässä vielä pari hyvän mielen kuvaa keittiöstämme :)




Talvista tiistaita <3

4 kommenttia:

  1. Ihana keittiö :). Saiskos lisää kuvia.. pliis?

    Tossa sun alkutekstissä olis voinut hyvin lukea, että "tässä reseptejä, joita kaikkien muiden paitsi Annukan kannattaa kokeilla.."
    Fetapiiras kuulostaa herkulliselta ja ehkä voisin nippanappa yrittää, mutta aina jos ohjeessa esiintyy sana "liivate", mun on parasta juosta karkuun. Olen kyllä parhaani koittanut, mutta aina samat köntit sieltä seasta löytyy. Kun en vaan osaa..

    VastaaPoista
  2. Kiitos Annukka:) Mä laitan lisää kuvia, kunhan saan aikaiseksi;)

    Fetapiiraassa onnistut varmasti, se on niiin helppo ja hyvä!

    Ja tosta liivatteesta en itekään tykkää,mutta sen voi jättää myös pois!:)

    VastaaPoista
  3. Uusi lukija linjoilla... Ja mulle tuli nyt nälkä! ;)

    VastaaPoista
  4. Tervetuloa Ira:) Meenkin vastavierailulle:)

    VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa <3