KUVA

KUVA

maanantai 2. joulukuuta 2013

Piparintuoksua

Joulupiparit on niin tän perheen suosikkeja.:)


Tässä ihan paras munaton piparkakkutaikinan ohje:
4dl sokeria
2dl siirappia
2dl vettä
250g voita
2rkl kanelia
1rkl jauhettua kardemummaa
1rkl jauhettua neilikkaa
1rkl soodaa
15dl vehnäjauhoja

1. Laita kattilaan sokeri, siirappi ja vesi.
Kiehauta seos ja ota kattila liedeltä.

2. Paloittele voi kulhoon. Lisää joukkoon mausteet.
Kaada kuuma sokeriseos päälle niin, että voi sulaa. Sekoita välillä.
Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

3. Sekoita sooda jauhoihin.
Sekoita jauhot puuhaarukalla sokeri-voiseokseen.
Taikina saattaa tuntua löysältä, mutta turpoaa myöhemmin.

4. Anna taikinan levätä ainakin vuorokausi ennen leipomista muovipussissa,
 jääkaapissa.

5. Ota taikinaa aina pieni pala kaulittavaksi.

6. Paista uunin keskitasolla 200asteessa 4-6 minuuttia


Herkullista maanantaita♥

6 kommenttia:

Jokainen kommentti ilahduttaa <3