Tänään illalla herkuteltiin vieraiden kanssa :)
Valkosuklaajuustokakku ja fetapiiras on meidän perheen suurta herkkua <3
Tässä ohjeet niihin, kannattaa kokeilla :)
FETAPIIRAS
Pohja
3 dl vehnäjauhoja, 125 g margariinia, 2-3 rkl kylmää
vettä
Täyte:
1 purkki fetajuustoa ( 200g)
1 rasia kirsikkatomaatteja (250g)
1 ruukkubasilika
Rucola - Pesto Tuorejuusto (apetit apetina)
2 dl kermaa
1 rkl perunajauhoja
suolaa, pippuria
Pinnalle:
50-100 g juustoraastetta
Valmistus
Sekoita margariini ja jauhot.
Lisää kylmä vesi. Anna levätä 1 tunti.
Paista pohjaa 10 minuuttia, 250 asteessa.
Aseta feta, tomaatit ja basilika vuoan pohjalle
taikinan päälle.
Sekoita kerma, tuorejuusto, mausteet,perunajauhot ja
kaada seos tomaattien päälle. Lisää juustoraaste pinnalle.
Paista 15-20 minuuttia, 225 asteessa.
VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU
Pohja
150-200 g kaurakeksejä
100 g voita
Täyte
5 liivatetta
200 g mascarponea
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
3 tl vaniljasokeria
vettä
maito- ja valkosuklaata koristeluun tai mitä mieleen juolahtaa :)
Valmistus
Murusta keksit vaikkapa pakastepussissa ja sulata voi. Yhdistä ja taputtele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Vatkaa mascarpone ja tuorejuusto yhteen, sekoita joukkoon suklaa, tomusokeri ja vaniljasokeri.
Sulata liivate tilkkaan kuumaa vettä. Kaada liivate norona tuorejuusto-valkosuklaaseokseen.
Nostele kerma joukkoon.
Kaada täyte keksipohjan päälle.
Anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mielellään yön yli.
Rouhi maito- ja valkosuklaata, koristele kakku niillä ennen tarjoilua.
Koristelu ei ole välttämätöntä :)
Mikä on teidän lemppariherkkunne?:)
Tässä vielä pari hyvän mielen kuvaa keittiöstämme :)
Talvista tiistaita <3